Op stap

Bourgondisch festival Bad Nieuweschans een oude traditie in een nieuw jasje

- advertentie -

Bad Nieuweschans – In Bad Nieuweschans vindt op 7, 8 en 9 juni het Bourgondisch Special Bieren Festival plaats. Nu al weer jaren geleden werd het Keltisch festival voor het eerst georganiseerd en nu is er een nieuw evenement in de historische Voorstraat van het oude vestingdorp.  

- advertentie -

Bij de muziekkoepel wordt een plein ingericht met allemaal kramen, waar men een groot aantal speciale bieren kan verkrijgen, waaronder ook die van de Schansker bierbrouwerij Eggens, gevestigd in de Graanrepubliek. 

Natuurlijk staan er ook kramen voor frisdank, wijnen, en de bekende nationale biermerken. En wat is er lekkerder bij een biertje dan een overheerlijk gerookte paling en een moot zalm. Deze worden ter plekke gerookt. De entree is gratis. 

Dit festival wordt georganiseerd door café-restaurant Reiderland, de Graanrepubliek en Eggens Bieren.  

Opening
Het festival wordt op vrijdag om 16:00 uur geopend met om 19:00 uur een spetterend optreden van de populaire band Alloway, die heeft aangekondigd om eind dit jaar te stoppen met hun optredens. Gelukkig kan men in Bad Nieuweschans nog een optreden van deze formatie meemaken, die al op veel festivals heeft gespeeld. Het festival sluit deze vrijdag om 22:00 uur.

Graanrepubliek
Op zaterdag de 8e juni gaat het festival van start ’s middags om twee uur. Dan openen ook de deuren van de grote Graanrepubliek . 

- advertentie -

Ontdek het beste van de biercultuur tijdens het jaarlijkse Bierfestival in Bad Nieuweschans! Op zaterdag 8 & zondag 9 juni verwelkomt de organisatie je graag op twee verschillende locaties in Bad Nieuweschans; In de Oude Remise en bij Café Reiderland.  

- advertentie - 

Proeverijen
De proeverijen en het bierfestival zijn een samenwerking tussen Eggens Bier, café Reiderland en de Graanrepubliek. 

Op 7, 8 en 9 juni kun je in de Voorstraat genieten van een smaakvolle mix van activiteiten, waaronder foodtrucks, een scala aan biermerken en liveoptredens georganiseerd door café-restaurant Reiderland. Voor meer informatie, bezoek www.reiderland.net. 

Hoger niveau getild
Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni wordt de feestvreugde naar een hoger niveau getild op locatie Oudezijl 1 in Bad Nieuweschans met bierproeverijen door Martijn Eggens! Bekijk op hun site het programma van de Oude Remise: https://www.graanrepubliek.nl/bierfestival.  

Verder begint ’s avonds om 18:00 uur een groot concert van ook een super populaire band ‘TOOSST’ Een coverband die onderhand zijn weerga tot in de verre regio niet kent.  

Rapalje
Op deze afsluitende dag, alweer de derde dag van dit festival staan ook bij de Graanrepubliek de deuren wagenwijd open. Je kunt er een rondleiding krijgen en verbaas je ogen over hoe het er vroeger uit zag en nu, terwijl het pand aan de buitenkant zijn originaliteit heeft behouden. Je kunt er van alles proeven, zoals eigen broodsoorten, gemaakt van granen uit de regio. 

De bijzondere bierbrouwerij met zijn imposante ketels, maar er wordt ook whiskey gestookt. De uiteindelijke whiskey moet nog enkele jaren rijpen, maar je kunt ook al een jongere versie kopen en proeven. 

Op het plein treedt ’s middags om 16:00 uur de bekende Groningse Folk/Ierse band Rapalje op. Wie kent ze niet? Een paar jaar geleden hebben ze nog op het fietsbruggetje gespeeld op de grens Nederland/Duitsland. Maar ook op het grote Middeleeuws Winschoten zijn ze elk jaar van de partij. 

Het festival sluit ’s avonds om 20:00 uur. 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button