Weerbericht

Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

- advertentie -

Landelijk – Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral ’s ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

- advertentie -

In het zuiden van het land viel deze maand op sommige plaatsen al meer dan 150 millimeter regen.

Zaterdag: eerst regenachtig, later droger
De paraplu komt goed van pas, want de zaterdagochtend verloopt op veel plaatsen regenachtig. Lokaal heeft de regen een buiig karakter, waardoor het soms flink kan doorplenzen. In de loop van de ochtend lijken de meeste buien via de kustgebieden ons land te verlaten. In de loop van de middag is het op de meeste plekken droog en schijnt de zon geregeld. Het wordt 17 graden pal aan zee tot lokaal 21 graden in het binnenland bij weinig wind.

Tijdens de avond is het overal droog en lossen de laatste wolken op. Er kan dan nog worden genoten van een zonnige avond in bijna heel het land! Ook in de nacht naar zondag blijft het droog, maar vanuit het zuidwesten neemt in de loop van de nacht de bewolking geleidelijk toe. De minima liggen rond 11 graden.

Zondag: een fractie warmer, kans op onweer
De ochtend verloopt droog met ruimte voor zonnige perioden, vooral in de noordelijke helft van het land. Het is dan ook heerlijk weer om ’s ochtends wat te ondernemen.

In de loop van de dag neemt de bewolking toe en stijgt vanuit het zuidwesten de kans op een aantal regen- en onweersbuien. Lokaal kunnen de buien stevig uitpakken met kans op onweer, hagel en veel regen in korte tijd. De temperatuur komt met 20 tot 23 graden een fractie hoger uit dan op zaterdag. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten.

- advertentie -

Daarna: minder warm
Na het weekend is het vaak droog met wolken en zon, maar er ontstaan ook enkele buien. De temperatuur komt met gemiddeld 19 graden iets lager uit dan op zondag. Deze middagwaarden zijn overigens vrij gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button