Algemeen

Openluchtzwembad De Ringberg opent de hekken voor nieuw seizoen

- advertentie -

Scheemda – Met wat vertraging openen vandaag om 13.00 uur de hekken van het openluchtzwembad De Ringberg in Scheemda. De vertraging was het gevolg van uitgebreide werkzaamheden aan het zwembad, dat aanvankelijk vorige week al had moeten openen.

- advertentie -

Het zwembad kreeg een compleet nieuwe coating, een noodzakelijke ingreep nadat het vorig jaar door de provincie werd afgekeurd vanwege achterstallig onderhoud. Vanaf oktober tot enkele weken geleden werd er hard gewerkt om het zwembad weer in optimale staat te brengen.

Dit jaar gaat het zwembad zijn 53e seizoen in. Tijdens de openingstijden kunnen bezoekers tegen een gereduceerd tarief een abonnement aanschaffen, maar ook losse entreekaartjes zijn uiteraard beschikbaar. Er is een pinautomaat aanwezig voor het gemak van de bezoekers.

Foto: OldambtNu.nl

Het complex
Het complex van zwembad De Ringberg biedt voor ieder wat wils met een peuterbad, een ondiep bad en een diep bad. Het peutergedeelte is uitgerust met een peuterglijbaan, een apart terras en een zonneweide, wat het ideaal maakt voor de allerkleinsten.

Het ondiepe bad beschikt over een glijbaan en een familieglijbaan, terwijl het diepe bad is voorzien van een duikplank voor de meer avontuurlijke zwemmers. Beide baden zijn omringd door een zonne- en speelweide.

Op de speelweide is er voor de jongere jeugd een klimtoestel en voor zowel jongere als oudere jeugd een springkussen, een tennistafel en een beachvolleybalveld, wat voor extra vermaak en sportieve activiteiten zorgt.

- advertentie -

De sluiting van het zwembad staat dit jaar gepland voor zondag 15 september.

- advertentie - 

Lees ook: Zwembad de Ringberg week later open dan gepland

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button