Algemeen

Fenniek en Amber zetten zich in voor nieuw toiletgebouw en schoolkantine in Bali

- advertentie -

Bali Fenniek Jager (20) uit Westerlee en Amber van Heesch (21) uit Tiel verblijven momenteel op het Indonesische eiland Bali, waar ze zich inzetten voor lokale gemeenschappen. In de zomer van 2023 ontmoetten ze elkaar bij toeval tijdens hun individuele reizen door Bali.

- advertentie -

“Tijdens mijn reis in 2023 bezocht ik meerdere weeshuizen en besloot ik kleinschalig geld in te zamelen om de weeshuizen te kunnen voorzien van eten,” vertelt Fenniek. Zonder dat ze het van elkaar wisten, deed Amber een soortgelijke actie.

“Ik heb meegeholpen op een schooltje. Kinderen helpen met de Engelse taal, gymlessen en eten bereiden. De sfeer hier was fijn, een gezellige plek waar je je welkom voelt. Ik heb hier fijne herinneringen aan, maar vanaf het moment dat ik daar wegging, knaagde er iets aan me. Het besef kwam en ik realiseerde mij dat ik veel geluk heb met de plek waar mijn wieg stond en de kansen die ik krijg,” aldus Amber.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Ontmoeting
Bij toeval ontmoetten de meiden elkaar in een hostel. Helaas moest Amber een dag later terug naar Nederland. “Nooit verwacht dat we elkaar weer zouden zien,” zegt Fenniek. “Totdat Amber mij belde om samen terug te keren naar Bali om iets te betekenen voor de lokale inwoners daar. We kenden elkaar nog maar één dag.”

Het tweetal zamelden zo’n 4000 euro in voor meerdere projecten, waaronder het renoveren van een schoolkantine in Lovina en de bouw van een toiletgebouw bij een school in Pejarakan. Op 19 maart vlogen ze naar Bali om aan deze projecten te beginnen.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: ingezonden

Een week geleden hebben ze hun eerste project afgerond: samen met de leerlingen gaven ze de schoolkantine een grote opknapbeurt. Sterker nog, er was voorheen geen kantine. Na vele dagen bouwen, verven en klussen, hebben de kinderen nu een fijne plek om rustig te kunnen zitten.

Bouw van toiletgebouw
Momenteel zijn Fenniek en Amber bezig met het bouwen van een nieuw toiletgebouw bij een school. De grootste uitdaging is de communicatie, die grotendeels via ‘Google Translate’ verloopt. “En ondanks dat we geen woord van elkaar verstaan, hebben we lol samen en wordt er hard gewerkt!” zegt Amber vol trots.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Op de plek waar het gebouw wordt gebouwd, was letterlijk niets. “Dit is wel het bijzonderste wat we ooit hebben gedaan,” bevestigen ze beiden. Naast hun eigen werk hebben ze vier lokale werknemers gevonden die bereid zijn om te helpen.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De bouw vordert gestaag en de muren en deuren zijn al geplaatst. De komende weken blijven Fenniek en Amber op het eiland om de projecten af te ronden.

Volg hun avonturen
Wil je hun avonturen volgen? Dat kan! Klik hier of voeg ze toe op Instagram onder de naam @amber_fenniek. Het tweetal hebben hun doneeractie stopgezet, aangezien er genoeg geld is om deze acties af te ronden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button