Op stap

Shanty Festival 2024 trok ondanks de regenbui veel publiek

- advertentie -

Winschoten – Het was zonneschijn en regen deze zaterdagmiddag tijdens het shanty festival in het centrum van Winschoten. Maar liefst 7 koren, waarvan 2 uit Winschoten zongen allerlei zeemansliederen, maar af en toe ook wel een Nederlandstalige ‘schlager’ als De Engelbewaarder die dan uit volle borst werd meegezongen. 

- advertentie -

De koren waren: Shantykoor Störmwind, Shantychor Norddeich, de Noszelie Singers, The Sailors Hasport Singers, Blaue Jungs aus Wilhelmshaven, The Lady Pirates en het grote Shantykoor Maritiem uit Winschoten. 

Het was jammer dat de regen een spelbreker was tijdens de optredens. Het aanwezig publiek stroomde dan ineens weg en ging elders schuilen. Maar toen de bui na drie kwartier verdwenen was en de zon weer terugkeerde, kwam het publiek weer massaal richting de koren. 

Het was ook dit jaar weer een geslaagd festival waar vele mensen van hebben genoten. Tegen half zes was op het Israëlplein een gezamenlijk optreden van alle koren dat veel bijval van het publiek opleverde. 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button