Op stap

Dag van het Park 2024 één grote belevenis

- advertentie -

Winschoten – Eén grote belevenis was De Dag van het Park zondagmiddag, de 26e mei. Nog nooit hebben zo veel verenigingen en instellingen zich ingezet om hun club te promoten en informatie te verschaffen.  Maar liefst 65 verschillende stands waren aanwezig, zowel in het Stadspark als aan de overkant van de weg richting de Fietscrossbaan.

- advertentie -

En het publiek heeft het ook niet af laten weten; dit was in groten getale naar het Stadspark gekomen en genoot zichtbaar van hoe rijk het Oldambtster verenigingsleven is. Met nog 2 concerten te gaan, was Alloway ook aanwezig. Op een groot podium op het eind van het Stadspark speelden zij deze middag ook weer veel bekende klassiekers, van rock tot ballads. 

Eigen muziek niet te horen
Wel jammer dat de Winschoter Rolschaats Club dicht bij deze band stond geprogrammeerd, maar dat had er ook mee te maken dat daar een pleintje aanwezig was.  De rolschaatsende kinderen konden hun eigen muziek niet horen. Toch hebben zij het beste er maar van gemaakt en een leuke show gepresenteerd.  

Ook leuk was het plein voor de kinderboerderij. Hier stonden veel verenigingen met passieve sporten als schaken, dammen en bridgen. Voor deze sporten was ook veel belangstelling en de schaakclub kreeg deze middag ook verschillende aanmeldingen als nieuw lid.

Sfeer optimaal
Ook de grote muziekvereniging Nieuw Leven uit Winschoten heeft daar 3x keer een concert gegeven. Al met al was de sfeer supergezellig te noemen. Ook nieuwe verenigingen/ sportscholen presenteerden zich met hun nieuwe activiteit. Zo was bijvoorbeeld Blacksmith Personal Training aanwezig die per 1 juli een sportschool in Scheemda gaat openen. 

In een heel mooie outfit stond ook Roller Club ARC-Noord Nederland er met een stand. Zij trainen 3x per week in de sporthal aan de Stikkerlaan. Een vereniging die ook veel bekijks trok was de RC bigscale junky’s, met bestuurbare model-auto’s die daar demonstraties gaven. Een vereniging waar grote stoere mannen weer jongens worden. 

- advertentie -

Dansplezier
Tenslotte was er ook nog de dansschool van Dansplezier gevestigd aan De Venne. Kinderen tot jongvolwassenen gaven op het plein bij de ingang van het park een show die tot in de puntjes was uitgevoerd. Ze straalden zoveel enthousiasme uit, dat dit ook weer uitwerkte naar het publiek. Dat dit ook een klassieke dansschool is werd gepresenteerd met een Quickstep. 

- advertentie - 

Elke vereniging van sportclub tot en met zorginstelling heeft zijn uiterste best gedaan om zich zo goed mogelijk te presenteren. Daarom kan deze middag als zeer geslaagd worden beschouwd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button