Sport

Wielrenster / triatleet Jolein Boom 2e geworden tijdens EK triathlon in Slowakije

- advertentie -

Finsterwolde – Net één dag van een terug van een koers uit Münster en een paar dagen eerder een triathlon in Samorin te Slowakije stond wielrenster en triatleet Jolein Boom samen met haar vader Gido uit Finsterwolde al weer op de Dag van ’t Park met een stand om de Fietscrossclub The Flying Birds te promoten. 

- advertentie -

In Münster (Nordrhein-Westfalen) had Jolein (18) een zeer zware taak met een sprint van 5 kilometer met alleen maar mannen aan de start. In dit geweld wist ze toch een zilveren plak te bemachtigen en haar persoonlijk record ook nog eens met 11 seconden te verbeteren.  

Even eerder had ze ook een 25 kilometer koers gereden en toen is Jolein op een super derde plek geëindigd. Door de goede prestaties van Jolein is ze voor verschillende categorieën zwaarder ingedeeld, zoals bij mannen boven 21 jaar. 

Speed triathlon
Op 18 mei was er in Samorin te Slowakije de speed-triathlon. Dit bestaat uit 750 meter zwemmen in open water, 20 kilometer fietsen en tenslotte ook nog eens 5 kilometer hardlopen. Ook hier heeft Jolein uitstekend gepresteerd en ze heeft deze triathlon in maar liefst 82 minuten afgerond. Met 3000 deelnemers, waarvan 27 van de Special Olympics, is Jolein in dit Europees Kampioenschap 5e (overall) en 2e geworden in de categorie dames. 

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button