Incidenten

Voormalige brandweerauto Winschoten vat vlam langs de A7 bij Sappemeer

- advertentie -

Sappemeer/ Winschoten – Maandagmiddag was er een opmerkelijk gezicht langs de A7 bij Sappemeer, waar een brandweerauto zelf geblust moest worden door brandweerlieden. Het ging om een voertuig van de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB).

- advertentie -

Een historische brandweerwagen, die dienst heeft gedaan in Winschoten van 1972 tot 1991, vatte maandagmiddag vlam op de A7 in de richting van Groningen. De bestuurder rook een branderige lucht en zette het voertuig snel aan de kant. Al snel bleek dat er brandende olie uit de wagen kwam.

Foto: Venema Media

De brandweer van Zuidbroek werd snel opgeroepen en had de brand al gauw onder controle. Voor de veiligheid werd er een rijstrook afgesloten, wat enige verkeershinder veroorzaakte.

De getroffen brandweerauto maakt deel uit van de collectie van de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten, die meerdere historische brandweervoertuigen in hun bezit hebben. Gelukkig werd het vuur snel geblust en raakte niemand gewond bij het incident.

Meer informatie lezen over het voertuig? Bekijk dan de website van SOB. 

Foto: Venema Media

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button