AlgemeenVideo

Wolf loopt door tuin in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Toen Herwin Oost dinsdagochtend iets na negenen voor zijn keukenraam in Winschoten stond, zag hij een loslopende herdershond in zijn tuin. Op het eerste gezicht dacht hij: ‘Hé, wat doet die hier?’ Maar bij nader inzien besefte hij dat het geen herdershond was, maar een wolf!

- advertentie -

Het wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging bevestigde dit. Glenn Lelieveld van het meldpunt legde uit dat het waarschijnlijk een rondtrekkende wolf was, op zoek naar nieuw leefgebied. Dit is niet heel vreemd en komt vaker voor.

De wolf is steeds vaker te vinden in Nederland en wordt gezien als onderdeel van het nieuwe normaal. Het feit dat Oost de wolf overdag in zijn tuin zag, was echter wel bijzonder. Hij vindt het mooi dat de natuur zijn gang gaat, hoewel de schuwheid van de wolf langzaam lijkt te verdwijnen.

Oost heeft zelf een aantal raskatten die hij nu wat voorzichtiger in de gaten houdt, nu hij weet dat er een wolf in de buurt is. Als hij weggaat, neemt hij ze mee naar binnen voor de veiligheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button