Algemeen

De Meentschool krijgt de primeur voor de start van de E-Waste Race

- advertentie -

Winschoten – In de Meentschool aan de Grintweg, de school voor speciaal onderwijs, is dinsdagmorgen door wethouder Jurrie Nieboer en Ralf Schuring van Pre-Zero de aftrap gegeven voor de E-Waste race. Vier weken lang gaan 9 scholen uit Oldambt en Westerwolde de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk kapotte elektrische en elektronische apparaten te verzamelen, die dan door Pre-Zero gerecycled worden. 

- advertentie -

De scholen die dit jaar meedoen zijn: OBS Plaggenborg, CBS de Wegwijzer, VSO de Meentschool, SBO Delta, OBS De Bouwsteen, OBS Op d’ Esch, Heilige Gerardusschool, Interschool basisschool voor anderstaligen en OBS De Kleine Dollard. 

Belangrijk
Jurrie Nieboer: “Met de vier scholen die in Oldambt meedoen gaan wij keihard winnen van Westerwolde. En natuurlijk hoop ik voor de Meentschool dat jullie het zijn. Het is ontzettend belangrijk dat afgedankte spullen weer terecht komen waar ze horen en dat is in dit geval bij Pre-Zero.” 

“Wat ik mee wil geven is dat jullie heel veel spullen in gaan zamelen, maar dat betekent niet dat jullie de laptops en de telefoons van jullie ouders mee gaan nemen en ook niet van jullie leraren. Het gaat bij deze wedstrijd om spullen die het echt niet meer doen”, zegt de wethouder. 

Hierna kregen de leerlingen een gastles van Beer Veeger van de landelijke organisatie Race Against Waste. Hij vertelde hoe belangrijk het is om apparaten te recyclen, want er zitten zoveel belangrijke grondstoffen in al die apparaten en deze kunnen gemakkelijk hergebruikt worden. 

Punten
De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.  

- advertentie -

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 3 en 27 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl.  

- advertentie - 

Geen batterijen of accu’s inleveren
Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button