Algemeen

Geslaagde Dag voor Peuterwerk op de Dag van het Park in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondag vond de jaarlijkse Dag van het Park plaats in Winschoten, en Peuterwerk was daarbij weer van de partij met een vrolijke kraam vol leuke activiteiten. Het zonnetje scheen uitbundig en zorgde voor een perfecte dag vol plezier en spel voor de allerkleinsten.

- advertentie -

Bij de kraam van Peuterwerk konden kinderen zich vermaken met diverse activiteiten zoals pittenzakjes gooien en blokken bouwen. Maar het hoogtepunt van de dag was toch wel de grote, kleurrijke parachute. Samen speelden de kinderen spelletjes waarbij ze een bal omhooghielden, onder de parachute doorrenden en nog veel meer. Het plezier was van de gezichtjes af te lezen.

Naast het speelplezier was er ook ruimte voor serieuze gesprekken. Veel ouders werden geïnformeerd over het belang van de peuterspeelzaal en wat Peuterwerk te bieden heeft. Stichting Peuterwerk, met twaalf locaties verspreid over de gemeente Oldambt, biedt in elke grote dorpskern een peuterspeelzaal. In Winschoten zijn er zelfs drie. Het uniforme (voorschoolse) programma zorgt ervoor dat alle peuters gelijke kansen krijgen en goed voorbereid aan de basisschool kunnen beginnen.

Individuele ontwikkeling
Peuters kunnen twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal om te spelen en leren met leeftijdsgenootjes. Naast groepsactiviteiten is er ook veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van elk kind. Peuterwerk streeft ernaar om aan te sluiten bij de behoeften en ontwikkeling van elke peuter, zodat elk kind met zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid aan de basisschool kan beginnen.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Dag van het Park
De Dag van het Park was voor Peuterwerk een groot succes. De gesprekken met ouders waren waardevol en het was prachtig om zoveel blije gezichten te zien tijdens de activiteiten. “Wij hebben weer genoten, zondag, mooie gesprekken gehad met ouders en het was geweldig om zoveel blije gezichten te zien en samen leuke activiteiten te doen,” aldus Ina Hartjes van Peuterwerk.

- advertentie -

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Stichting Peuterwerk kunt u contact opnemen met Ina Hartjes via telefoonnummer 06 11902905. Zij staat klaar om alle vragen te beantwoorden en u te informeren over de (financiële) mogelijkheden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button