Algemeen

Toerismebranche een belangrijke economische schakel, zowel in Nederland als Duitsland

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Hoe werkt de toerismebranche aan de andere kant van de grens? Dit was het hoofdthema van de bijeenkomst donderdagmiddag in de Graanrepubliek te Bad Nieuweschans, georganiseerd door het Ems Dollard Business Forum (EDBF).

- advertentie -

Deze bijeenkomst bedoelt voor bedrijven en organisaties lieten zich informeren, hoe bijvoorbeeld een betere samenwerking tot stand kan worden gebracht en te ‘netwerken’ om te ontdekken welke succesvolle samenwerkingsprojecten er al zijn.

Belangrijk
Dat toerisme een belangrijk gespreksonderwerp is bleek ook wel uit het aantal bedrijven en organisaties die uit Duitsland en Nederland naar Bad Nieuweschans waren afgereisd. Dat de locatie Graanrepubliek een ideale plek is, precies op de grens, liet ook wethouder Erich Wünker in zijn toespraak weten.

“Samen staan wij sterker dan alleen en een belangrijke schakel is de Ems Dollard Regio. Dit samenwerkingsverband speelt een cruciale rol in het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland met projecten  die de economische, culturele en sociale banden tussen onze regio’s versterken”, aldus de wethouder.

“Tijdens deze bijeenkomst bespreken wij, hoe wij meer toeristen uit de beide landen kunnen aantrekken en hoe we bezoekers van onze regio ook juist de schoonheid aan de andere kant van de grens gaan ontdekken. Dit vereist een samenwerking, het delen van ervaringen en uitbreiden van ons netwerk”, zegt Wünker.

Mooie samenwerking
Ook Wiebke Bos, beleidsadviseur van de gemeente Oldambt was aanwezig. “Wij denken als gemeente Oldambt, hier direct aan de grens, aan een mooie samenwerking met bijvoorbeeld Oost Friesland. Er wordt al heel wat heen en weer gependeld, kijk naar de markten in Winschoten maar ook de Gallimarkt, dit jaar van 9- tot en met 13 oktober trekt heel wat bezoekers uit de provincie Groningen”, zegt Wiebke.

- advertentie -

Om hoe we meer gasten uit het buurland kunnen aantrekken en hoe moeten we ervoor zorgen dat gasten die de regio bezoeken ook een blik over de grens werpen, kan alleen maar slagen door samen te werken over de landsgrenzen heen.

- advertentie - 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button