Op stap

Oldambtster Nachtrit viert 10-jarig jubileum met avondeditie ‘Where cars meet planes’

- advertentie -

Oldambt – De jubileumeditie van de Oldambtster Nachtrit belooft een heel bijzondere te worden. Onder het motto ‘voel de wind van historie en snelheid’ heeft deze editie de titel ‘Where Cars Meet Planes’ meegekregen’. Bovendien is de nachtrit dit jaar een avondrit. Iedereen met een youngtimer, klassieke auto, cabriolet of ander bijzonder voertuig kan meedoen.

- advertentie -

De Oldambtster Nachtrit is een puzzelrit door de regio. Deelname mag in een youngtimer of klassiekers van meer dan 25 jaar oud of in een exclusieve dan wel ludieke auto, ter beoordeling aan de organisatie. Onderweg kunnen de deelnemers punten verdienen met diverse uitdagingen. Het team dat de meeste punten verzamelt, wint. Ook zijn er onderweg stops waarbij de equipes een hapje en drankje krijgen aangeboden.

“Normaal gesproken vindt de rally plaats van zonsondergang tot zonsopgang, maar, hebben we er deze keer een avondrit van gemaakt zodat de deelnemers niet een nacht door hoeven te halen maar bij avondlicht kunnen genieten van de prachtige route”, vertelt Lennart van der Zwan namens de organisatie. “We beloven een unieke ervaring die al je zintuigen zal prikkelen en sluiten af op een bijzondere, ludieke locatie met een barbecue. Dit is de perfecte kans om gezellig na te praten en te genieten van heerlijk eten in goed gezelschap.”

De organisatie van de Oldambtster Nachtrit is wederom in handen van Business Rally Events (BRE). BRE is onder meer bekend van de organisatie van de Beaujolais Trophy. Er kunnen maximaal 80 equipes van twee personen plus een auto deelnemen aan de Oldambtster Nachtrit. Deelname kost 195 euro per equipe. Inbegrepen zijn ontvangst met koffie, koffiestops met hapjes, barbecue na afloop, een goodybag, een schildje, een set deurstickers en een routeboek met uitleg. Ook worden er sponsorpakketten verkocht, waarvan er nog enkele beschikbaar zijn.

Goed doel
De opbrengst van de Oldambtster nachtrit gaat dit jaar naar Stichting Kindervakantiekamp Winschoten. Deze stichting organiseert sinds de oprichting in 1985 elk jaar in de zomervakantie een vakantieweek voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar uit de regio Winschoten. Het gaat om kinderen die door sociale, maatschappelijke of financiële omstandigheden niet met hun eigen gezin of familie op vakantie gaan.

Dit jaar gaan de kinderen naar kampeerboerderij De Klonie in Ellertshaar, waar allerlei activiteiten plaatsvinden zoals excursies naar museumdorp Orvelte en Kamp Westerbork. De stichting is hiervoor afhankelijk van gemeentelijke subsidie en schenkingen van particulieren, bedrijven en fondsen. Kijk voor meer informatie op www.kinderkampwinschoten.nl.

- advertentie -

RT41
Drijvende kracht achter de Oldambtster Nachtrit is Ronde Tafel 41 (RT41) Winschoten. RT is een serviceclub voor mannen van 21 tot 40 jaar. De club bevordert onderlinge vriendschappen, zet aan tot delen van kennis, ervaringen en meningen en zet zich in voor maatschappelijke doelen, onder meer door het organiseren van activiteiten en evenementen.

- advertentie - 

Opbrengst van nachtrit op 22 juni gaat naar stichting Kindervakantiekamp Winschoten. Kijk voor meer informatie en inschrijving voor de Oldambtster Nachtrit op www.oldambtsternachtrit.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button