Economie

Geboren en getogen Sodommer opent als ‘Wijnprofessor’ een speciaalzaak in wijnen en bieren.

- advertentie -

Winschoten – In het centrum van Winschoten aan De Venne is zaterdagmiddag door burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Erich Wünker de wijn speciaalzaak Santé geopend. Tjidske van der Stoel is eigenaresse van deze nieuwe winkel. Met een modern en open interieur zal ze zeker voor de wijnliefhebber een aanwinst zijn voor het winkelaanbod in Winschoten.

- advertentie -

Hoewel haar voornaam Friese roots heeft is ze een geboren en getogen Sodommer. “De winkel heeft de naam Santé meegekregen, maar er is nog een andere naam aan gekoppeld namelijk De Wijnprofessor. Deze is nauw verweven met Santé, eigenlijk een shop-in-shop systeem.”

Vier jaar
“De wijnprofessor run ik al vier jaar en is gespecialiseerd in de import van wijnen uit de zuidelijke Rhône, Zuid Frankrijk. Dus nu is er een allround  winkel bijgekomen die zich richt op mooie wijnen en vele speciale bieren, ook uit de provincie Groningen. Ook hebben wij alcoholvrije wijnen en bieren, dus voor elk wat wils”, zegt Tjidske.

Hoewel Tjidske juridisch is opgeleid en behoorlijk lang gewerkt in deze sector, heeft ze in 2017 puur uit interesse een eerste wijnopleiding gevolgd. “Ja ik was al een wijnliefhebber, maar ik wilde er meer vanaf weten van waarom ik sommige wijnen lekker vind en andere soorten weer niet. En in 2020 ben ik benaderd om in de organisatie als mede eigenaar van de Wijnprofessor te stappen.”

Import
De Wijnprofessor importeert alleen wijnen uit Zuid Frankrijk, maar Santé verkoopt ook andere wijnen uit meer ‘moderne’ wijnlanden. “De traditie van wijn maken in Europa is al eeuwen oud, maar in de andere landen als Californië, Zuid Amerika en Zuid Afrika, met een veel minder lange historie, hebben deze landen een enorme inhaalslag gemaakt, met vele mooie wijnen”, zegt Tjidske.

Op dit moment is ze ook nog bezig om zich op de whisky’s te richten en daar zal op niet al te lange termijn ook nog een afdeling in deze nieuwe winkel voor worden ingericht.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button