Sport

WMC wint thriller, promotie naar topklasse bereikt

- advertentie -

Winschoten – Zaalvoetbalclub WMC heeft na een zenuwslopende wedstrijd tegen de studenten van Drs. Vijfje de promotie naar de Topklasse weten te bemachtigen. In een goed gevulde sporthal op het Zernikecomplex eindigde de wedstrijd met een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Winschoten.

- advertentie -

Vanaf het begin was het team van coach Klaas Oostland de bovenliggende partij. Na vijftien minuten zette Lars Teuben WMC op voorsprong met een fraai doelpunt. Ondanks diverse kansen slaagde WMC er echter niet in om de voorsprong verder uit te bouwen voor rust.

Het team uit Groningen, Drs. Vijfje, kwam vlak voor de rust op gelijke hoogte, tot grote teleurstelling van de fans van WMC. In deze periode liet doelman Mick Bolhuis zien waarom hij wordt beschouwd als een talent, met meerdere belangrijke reddingen die zijn team in de wedstrijd hielden.

Na de rust
Na de rust voerde WMC de druk opnieuw op. De bevrijdende treffer kwam uiteindelijk na een kwartier spelen in de tweede helft, toen aanvaller Justin Jacobs de 2-1 op het scorebord zette. De opluchting bij de spelers en fans van WMC was duidelijk zichtbaar.

In de laatste tien minuten steeg de spanning naar een hoogtepunt. WMC vocht met volle inzet om de promotie veilig te stellen. Ondanks pogingen van Drs. Vijfje om nog een gelijkmaker te forceren, hield WMC stand.

Bij het laatste fluitsignaal barstte er een groot feest los onder de meegereisde supporters van WMC. Met deze overwinning sluit WMC een uitstekend seizoen af en mag het zich opmaken voor een avontuur in de Topklasse.

- advertentie -
Op de foto:
Achterste rij v.l.n.r. Lars Teuben, Rick Hansen, Martijn Delger, Dominiek Steeman en Justin Jacobs.
Voorste rij v.l.n.r. Coach Klaas Oostland, Daan Jansen, Jersey Stuut, Mick Bolhuis, Jesper Koning en Niels Hilverts.

Jouw (sport)nieuws ook op OldambtNu.nl? Mail naar pers-berichten@oldambtnu.nl.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button