Cultuur

Muziek & Monument: Festival in vier Woldkerken

- advertentie -

Oldambt – Op zaterdag 8 juni 2024 openen vier kerken in het Oldambt hun deuren voor een bijzonder muziekfestival. Die dag worden diverse genres ten gehore gebracht in Oostwold, Nieuwolda, Midwolda en Finsterwolde. Van Bach tot de Beatles, van Cash tot Folk. Door musici die hun roots in de regio hebben. Een keur aan stijlen, een keur aan musici.

- advertentie -

Zo vertolkt Diederik Nomden, opgegroeid in Oostwold en bekend van de coverband The Analogues, niet alleen Beatles nummers maar ook eigen en ander werk. Hij speelt een ‘thuiswedstrijd’ in de fraaie Amsterdamse School Kerk.

Linde Nijland en Bert Ridderbos werpen zich in de kerk van Nieuwolda op folkmuziek uit met name Ierland en Schotland. Alex Vissering, Olaf Vos en Ludolf Heikens pakken groots uit met ’Cash in de kerk’ in Midwolda en tenslotte treedt in de middeleeuwse wierdekerk van Finsterwolde The Northern Consort op met klassiek repertoire van begin 17e eeuw tot begin 19e eeuw. Zo spelen zij werken van Händel en Telemann. De muziek wordt afgewisseld met poëzie.

Muzikaal erfgoed
De plaatselijke commissies van de vier dorpen hebben samen met de stichting Hintsorgel Midwolda de handen ineen geslagen om dit unieke erfgoed muzikaal meer onder de aandacht te brengen. Het festival heeft als titel Muziek & Monument wat inhoudt dat in de toekomst wellicht in andere monumentale gebouwen in het Oldambt muziek ten gehore zal worden gebracht

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.hintsorgelmidwolda.nl Van 10.30 uur tot en met 16.00 uur klinkt het Oldambt als een klok. De entree per concert kost € 10,- Wie met een passe-partout vier concerten wil bezoeken betaalt € 30,-. Dit unieke muziekfestival is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button