Kort nieuws

Echtpaar Kalk – Mulder 65 jaar getrouwd

- advertentie -

Scheemda – Vandaag,  drie juni, is het 65 jaar geleden dat Johan en Jannie Kalk in het huwelijk traden. Loco burgemeester Jurrie Nieboer bracht hen namens de gemeente Oldambt een bloemetje.

- advertentie -

Meneer Kalk is in 1934 geboren in Hoogezand, mevrouw in 1938 in Grijpskerk. Zij ontmoetten elkaar tijdens een dancing bij Hotel Faber in Hoogezand. Op zaterdag en zondag kon je daar dansen, er speelde dan ook een orkest.

Mevrouw werkte als coupeuse bij Dennenoord in Zuidlaren, meneer deed een opleiding tot boekhouder. Hij begon samen met zijn vader een eigen bedrijf, Kalk banden. In eerste instantie in Hoogezand, thans gevestigd in Heiligerlee.  Hun jongste zoon heeft dit bedrijf inmiddels overgenomen “en dat doet ‘ie erg goed” zegt mevrouw vol trots.  Trots zijn ze ook op hun oudste zoon, woonachtig in Deventer.  Hij is ingenieur, “of eigenlijk innovator” zegt mevrouw.  “We hielden ons hart weleens vast wanneer hij op zijn zolderkamer met allerlei uitvindingen bezig was, als het dak er maar niet af gaat”.  Vijf kleinkinderen hebben ze, en een achterkleinkind. Een mooie foto aan de muur; vier generaties Kalk, van overgrootvader tot achterkleinzoon. Wat een rijkdom.

Ze genieten er met volle teugen van. “We weten ook dat het anders kan”. De laatste tijd kwakkelt meneer met zijn gezondheid en mw. werd 12 jaar geleden getroffen door een hartinfarct. Ze is daarvan goed hersteld, mede door snel ingrijpen van omstanders.  “We hebben een engeltje op onze schouders gehad” zegt meneer.

Het stel heeft altijd een actief leven geleid. Fietsen, tennissen, met de caravan door Europa en genieten van wintersportvakanties in Oostenrijk. Telkens wanneer iets vanwege de vorderende leeftijd niet meer kan is het even een stapje terug. “Daar moet je mee omgaan” zegt mw. “al wil je dat soms nog niet”. Het positieve overheerst, beiden nog gezond van geest, acht jaar geleden naar een woning verhuist waar ze het gerieflijk hebben, en het met elkaar goed hebben. “We vullen elkaar heel goed aan”.  Eind van de maand gaan ze het vieren met familie en vrienden, op de dag dat meneer Kalk 90 jaar wordt. Alvast van harte gefeliciteerd!

 

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button