Sport

Trijnie Hartman al meer dan 40 jaar een drijvende kracht achter de Avondvierdaagse

- advertentie -

Winschoten – De avondvierdaagse van Oldambt staat eigenlijk van oudsher onder auspiciën van de Speeltuinvereniging Bovenburen en hadden vroeger een eigen wandelafdeling, maar deze is ter ziele gegaan. Toch is de avondvierdaagse commissie al die tijd in stand gebleven. Eén van de mensen die al veertig jaar actief aan de ‘touwtjes trekt’ bij deze commissie is Trijnie Hartman.

- advertentie -

Trijnie Hartman: “Ooit ben ik begonnen als medewerker van het startbureau en toen is er een vacature ontstaan bij de commissie avondvierdaagse en toen heb ik mij hiervoor aangemeld en zodoende ben ik bij deze club terecht gekomen en dat is inmiddels al meer dan 40 jaar.”

Grootste wandelevenement van het noorden
Dit wandelevenement is het grootste van de provincie Groningen ’en misschien ook wel van Friesland en Drenthe’ denkt Trijnie. Dit jaar met meer dan 4.000 deelnemers. “Deze vierdaagse wordt dit jaar voor de 76e keer georganiseerd en wij doen het voor de 56e keer. Daarvoor heeft een andere vereniging het altijd georganiseerd.”

‘Gymnastiekkerij’
“Mijn ouders waren altijd actief bij deze speeltuinvereniging en ook van de afdeling wandelen en later bij de avondvierdaagse. En als kind doe je dan ook graag mee. Op een gegeven moment ben ik gestopt met wandelen en ben toen in de ‘gymnastiekkerij’  terecht gekomen. Ook vele bestuursfuncties heb ik toen al bekleed”.

De huidige avondvierdaagse telt op dit moment zo’n 70 vrijwilligers die alles organiseren en daar komt heel wat bij kijken. “Wij hebben natuurlijk een colonne verkeersregelaars van zo’n 30 personen, dan hebben wij 25 personen die zich inzetten bij het startbureau. Vele controleurs voor langs de routes. En de meesten zijn al heel lang actief bij deze vierdaagse”, zegt Trijnie.

Streetbands
Op de sluitingsavond, de vrijdagavond,  is het altijd één groot feest met de ceremoniële start dan vanaf het WVV sportterrein. “Dan komen ook een groot aantal muziekkorpsen, negen in totaal, die dan de lopers begeleiden. Maar helaas gaat het met de korpsen het ook niet zo goed. Velen zijn al gestopt door het tekort aan leden.”

- advertentie -

Vrolijke boel van maken
“Toen hebben wij bedacht, wij willen er toch een vrolijke boel van maken, en hebben toen ‘streetbands’ benaderd. En wij hebben dit jaar 6 streetbands en één van mijn favoriete bands is die uit Siddeburen, die vind ik geweldig”, aldus Trijnie

- advertentie - 

Deze bands staan dan op verschillende plaatsen als op het Marktplein, bij de Gassingel, bij de Torenstraat, bij het gemeentehuis, bij de RK kerk en bij het Oldambtplein.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button