Algemeen

A4D: Vrijwilligers Bonne en Harmke van Houten: ‘Heel veel mensen beleven hier heel veel plezier aan’

- advertentie -

Winschoten – Zonder vrijwilligers geen Avond4Daagse Winschoten. Het vrijwilligerswerk is onmisbaar in het verenigingsleven. En gaat het om een groot evenement als de Avond4Daagse van Winschoten, dan zijn er
nogal wat vrijwilligers nodig. Twee van hen zijn Bonne en Harmke van Houten. Sinds enkele jaren zetten zij zich enthousiast in.

- advertentie -

De 71-jarige Bonne is verkeersregelaar tijdens de vierdaagse, zijn 72-jarige echtgenote is gedurende het hele evenement te vinden achter de bar. Iedereen kan bij haar terecht voor een kopje koffie of thee, een drankje of een heerlijke snack.

Training
Vorig jaar was de bar te vinden in het onderkomen van SV Bovenburen nabij startfinish. “Mogelijk is er dit jaar ook weer een bar in de buitenlucht. Dat zou wel goed zijn voor de verkoop, want niet iedereen gaat naar binnen”, zegt Harmke. Bonne zet zich in als verkeersregelaar. Daarvoor gaat hij zelfs op cursus. “Je mag niet zo maar verkeersregelaar zijn, daarvoor krijg je eerst een training”, vertelt hij.

Betrokken
Het is voor beide echtelieden de tweede keer dat zij tijdens de Avond4Daagse als vrijwilliger actief zijn. “Ik ben zelf een enthousiast wandelaar, heb met wandelgroep Bato heel vaak meegelopen, ik weet niet eens hoeveel medailles ik heb verzameld. Nu wandelvereniging Bato is gestopt en ik zelf twee knieoperaties heb ondergaan, loop ik niet meer mee”, vertelt Harmke. “

Er was een grote behoefte aan vrijwilligers bij de vierdaagse. De organisatie wist dat ik bij Bato ook wel achter de bar stond en vroeg mij of ik zin had om dat tijdens de Avond4daagse ook te gaan doen. Zo blijf ik toch nog een beetje betrokken bij de vierdaagse.” Ook Bonne liep de vierdaagse verschillende keren, in tegenstelling tot zijn echtgenote niet in groepsverband. Hij geniet van het vrijwilligerswerk: “Heel veel mensen beleven hier heel veel plezier aan.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button