Op stap

Bourgondisch Festival Bad Nieuweschans een groots intiem feest

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het eerste Bourgondisch Bier Festival kan na deze eerste dag al terug kijken op een zeer geslaagd feest. Hoewel het feest om vier uur ’s middags is begonnen, kwamen de meeste mensen tegen zes uur. Het plein was sfeervol ingericht, met een paar grote strobalen en een groot aantal tenten en tapwagens er om heen.

- advertentie -

Het heet ook niet voor niets een bier festival met 16 verschillende speciaal bieren, van de Eggens brouwerij uit de Graanrepubliek, de Westerwolde brouwerij, de Floem brouwerij uit Appingedam en verschillende grote brouwerijen uit de rest van ’t land, zoals ’t IJ uit Amsterdam.

Alloway
Live muziek van Alloway verhoogde de sfeer alleen maar, temeer omdat het dit keer een akoestisch optreden was. Er werd volop meegezongen en gedanst en het was voor mensen buiten het uit dorp ook een aangename kennismaking met het vestingdorp en z’n inwoners. En ‘Schanskers’ genoten ook volop.

Vandaag en morgen, zaterdag en zondag 8 en 9 juni, gaat het feest gewoon verder. ’s Middags om twee uur worden de hekken weer open gezet. Tegen vijf uur staat een concert van Toosst op het programma. Gespeeld wordt vanuit de muziekkoepel, een speciale plek waar deze ook voor is bedoeld.

Rapalje
Morgen, zondag, is het festival ook ’s middags om 14:00 uur geopend en zal afgerond worden tegen 20:00 uur en niet zoals op de vrijdag en zaterdag om 22:00 uur. Dan komt de super populaire Groningse band Rapalje te spelen. Vandaag zaterdag 8 juni spelen ze nog op het grote ‘Irisch Open Air’ festival in het Duitse Poyenberg, dat met 15.000 bezoekers volledig is uitverkocht.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button