Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldambt zoekt extra vrijwilligers om de sterke stijging van het aantal hulpvragers te verwerken

- advertentie -

Oldambt – Op zaterdagochtend 22 juni is er bij SchuldHulpMaatje Oldambt aan de Venne 135 in Winschoten een inloopochtend. Iedereen die graag meer wil weten over een vrijwilligersfunctie als Maatje of bestuurslid kan vrij binnenlopen tussen tien en twaalf uur.

- advertentie -

Coördinator Jolanda de Haan: “Wat het werk als SchuldHulpMaatje zo dankbaar en leuk maakt is dat je de hulpvrager na een aantal afspraken ziet opfleuren en energie ziet krijgen om zaken weer op te pakken.” Een Maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse training. Je leert dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een team en krijg je begeleiding van de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Oldambt.

Tijdens de inloopochtend zijn er Maatjes, coördinatoren en bestuursleden aanwezig. Er kan vrijblijvend met hen gesproken worden over wat het werk van SchuldHulpMaatje inhoudt.

Groeiend aantal aanvragen
SchuldHulpMaatje Oldambt werkt via STAP o.a. samen met Humanitas en Leger des Heils. Vorig jaar ontving STAP een subsidie van het Oranje Fonds om de samenwerking met diverse organisaties verder te stimuleren. Deze ontwikkelingen leiden nu al tot een sterke stijging van het aantal hulpvragen. Daarnaast ontwikkelt de gemeente Oldambt diverse programma’s, gestimuleerd vanuit de overheid. Van daaruit is ook een grote toestroom te verwachten.

Bert Altena, voorzitter: “Het vinden en opleiden van Maatjes kost tijd. Wij zijn er voor iedereen die hulp nodig heeft. Door vroegtijdig nieuwe Maatjes aan te trekken kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen de hulp krijgt die hij of zij verdient.”

Gratis hulp bij geldzorgen
Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan gratis hulp krijgen van een van de opgeleide Maatjes. Iedereen met zorgen over geld mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069. Of kom langs op het kantoor aan Venne 135 in Winschoten. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt om kennis met elkaar te maken.

- advertentie -

SchuldHulpMaatje Oldambt
SchuldHulpMaatje Oldambt is opgericht in december 2017 en werkt effectief samen met kerken, gemeente Oldambt, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Leger des Heils, Humanitas, STAP, Sociaalwerk Oldambt en de Volkskredietbank.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button