Sport

Bato-gymnaste Mette Blik wint de landelijke finale

- advertentie -

Winschoten – In Hendrik-Ido-ambacht werden zaterdag 8 juni de landelijke finales voor de individuele ritmische gymnasten gehouden. Drie gymnasten van Bato Winschoten wisten zich voor deze finale te plaatsen.

- advertentie -

Bij de senioren wist Mette Blik twee mooie oefeningen te draaien. Met haar oefening met bal wist ze te excelleren en daarvoor kreeg ze van de jury een prachtige score van 18.000 punten. Dit was ruim voldoende om op dit onderdeel de nationale titel te winnen. In de allround finale wist ze ook nog het zilver te pakken.

Foto: ingezonden

Britt Scholte draaide bij de junioren twee keurige oefeningen en wist hiermee een zesde score te behalen. Elise Weel wist zich met een 7e plaats goed te mengen in een sterk en groot deelnemersveld. Een week eerder kwamen de duo’s van Bato in actie in Hilversum. Hier lieten Britt Scholte en Mette Blik samen een prachtige oefening met hoepel zien bij de senioren. Ze scoorden daarmee 17.850 punten en behaalden een welverdiende zilveren medaille.

Ook Romay Blaauw en Elise Weel draaiden zeer goed en werden vijfde in een groot deelnemersveld. De Ritmische Groepen van Bato gaan hun landelijke finale draaien op 22 juni a.s. in Ahoy Rotterdam tijdens de Dutch Gymnastics The Finales.

Jouw (sport)nieuws ook op OldambtNu.nl? Mail naar pers-berichten@oldambtnu.nl.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button