Algemeen

Tijdelijke flitspaal in Meeden: streep door alle bekeuringen

- advertentie -

MeedenHet plaatsen van de mobiele flitspaal langs de Hereweg in Meeden, om zo de verkeersveiligheid te vergroten, is niet geslaagd. De flexflitser stond te dicht op het plaatsnaambord (bebouwde kom). Dat meldt menterwolde.info.

- advertentie -

De door het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) gehanteerde afstand van 140 meter werd bij lange niet gehaald. Alle bonnen zijn daarom nu ingetrokken. Dit zegt Marloes van Kessel van CVOM.

Twee maanden
De mobiele flitspaal werd op 15 mei aan de oostkant van de Hereweg (richting Westerlee) geplaatst. En zou daar 2 maanden blijven staan. Afgelopen maandag stond de paal er sowieso niet meer. “De bezwaren van mensen die in beroep zijn gegaan tegen de boete zijn gegrond verklaard.” Van Kessel zegt dat de ‘hardrijders’ een tweede brief ontvangen met tekst en uitleg over de intrekking van de boete.

Gemopperd
In Meeden werd de afgelopen periode ook gemopperd over de flitspaal. Automobilisten die (gecorrigeerd) iets te hard reden, baalden als een stekker van de boete. “Je moet wel de mogelijkheid hebben om te remmen als je Meeden inrijdt. De boetes voelden niet goed.” Vandaar dat CVOM in actie kwam.

“We hebben gekeken of er andere locaties zijn in Meeden waar we de mobiele flitspaal konden plaatsen. Die zijn er niet. Je komt dan op particulier terrein of moet ‘m op een inrit plaatsen.”

Ter Apel en Groningen
De flexflitser zou in de periode van 12 maanden steeds gedurende 2 maanden op een andere plek staan. Naast Meeden zijn dat de Westerstraat in Ter Apel en Paterswoldseweg in Groningen. “Hij staat nog niet in Ter Apel, maar dat gebeurt wel zo spoedig mogelijk.”

- advertentie -

Van Kessel kan nog niet zeggen hoeveel bekeuringen in Meeden zijn ingetrokken. De flexflitser controleert 24 uur per dag de maximumsnelheid.

- advertentie - 

Lees ook:
Mobiele flitspaal in Meeden, Ter Apel en Groningen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button