Algemeen

Brandweer maakt ereteken voor overleden collega’s

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 15 juni 2024 stond de brandweer om 13.00 uur landelijk stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. In het hele land hingen de brandweervlaggen halfstok en werd er op verschillende locaties een minuut lang het ‘water-ereteken’ gemaakt.

- advertentie -

Ook bij de brandweerkazerne in Winschoten werd deze plechtigheid uitgevoerd, dit ook namens de posten in Oldambt waar de herdenking elk jaar op een andere kazerne wordt uitgevoerd.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Water-EreTeken
Tijdens deze indrukwekkende ceremonie gaf de bevelvoerder het commando ‘Water’, waarna de straalpijpvoerders tegelijkertijd hun stralen in een hoek van 60 graden naar elkaar toe richtten. Dit symbool staat voor de eenheid en het eerbetoon aan de gevallen collega’s.

Jaarlijkse Herdenking
Op de derde zaterdag in juni herdenkt de brandweer jaarlijks alle brandweermensen die zijn omgekomen tijdens of ten gevolge van het uitvoeren van hun werk. Bij het brandweermonument in Schaarsbergen vond eveneens een nationale herdenking plaats voor genodigden. Deze traditie begon op zaterdag 16 juni 2012, toen ook het monument werd onthuld.

Bekijk de video van het ere-teken op de Facebookpagina van brandweer Winschoten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button