Incidenten

Grote grenscontrole door Duitse politie op de A7 bij Bad Nieuweschans in aanloop naar EK wedstrijd

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De Duitse politie heeft vandaag een grote grenscontrole uitgevoerd op de A7 bij Bad Nieuweschans. Deze extra veiligheidsmaatregel is genomen in verband met de aankomende EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland, die morgen in Hamburg plaatsvindt.

- advertentie -

Vanaf vanochtend vroeg wordt al het verkeer van de A7 geleid naar een grote parkeerplaats, waar politieagenten gedetailleerde controles uitvoeren. De verkeersdrukte is aanzienlijk toegenomen, maar de sfeer onder de gecontroleerde Nederlandse fans blijft goed. Veel van hen maken van de gelegenheid gebruik voor een korte plaspauze en nemen de situatie met een lach op.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Het is allemaal goed georganiseerd,” zegt een Nederlandse fan. “We begrijpen dat deze maatregelen voor onze veiligheid zijn. Bovendien is het een mooie gelegenheid om even de benen te strekken.”

De controle is ingesteld om de veiligheid van de duizenden fans die naar Hamburg reizen te waarborgen. De Duitse autoriteiten hebben geen verdere details vrijgegeven over mogelijke dreigingen, maar benadrukken dat deze controles een preventieve maatregel zijn.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: OldambtNu.nl

Ondanks de vertragingen verloopt de grensovergang grotendeels zonder problemen. Met de grote toestroom van Nederlandse fans wordt een spannende en levendige sfeer verwacht in Hamburg, waar de teams van Polen en Nederland tegenover elkaar zullen staan.

- advertentie - 

Eerder kwam GrensInfoPunt van de Eems Dollard Regio al met een waarschuwing en informatiebericht over de controles.  Wij wensen alle fans een veilige reis en een geweldige wedstrijddag toe.

Lees ook: Europees kampioenschap: Grenspendelaars moeten rekening houden met grenscontrole

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button