Op stap

Slootjesdag wederom een succes

- advertentie -

Oldambt – Op 15 juni organiseerde IVN-afdeling Westerwolde-Oldambt in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Waterschap Hunze en Aa’s een Slootjesdag.

- advertentie -

In het natuurgebied Metbroekbos bij Smeerling stonden natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je van alles te leren over het leven in het water. In een voorde (doorwaadbare plaats) van een laaglandbeekje, een zijtak van de Ruiten Aa, visten we met in totaal zo’n 13 kinderen allerlei mooie visjes en insecten, waaronder veel larven, uit de beek.

Waterschap Hunze en Aa’s organiseerde een paard-en-wagen vanuit de landbouwbeurs bij Vlagtwedde om jongeren naar de voorde te brengen!

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen, leerkrachten en (groot)ouders vergroten. Slootjes en beekjes zijn belangrijk voor het waterbeheer en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in het water.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button