Cultuur

Malletband Prins Hendrik Scheemda stuurloos door ontbreken dirigent

- advertentie -

Scheemda – De malletband van de Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda verkeert momenteel in zwaar weer vanwege het ontbreken van een geschikte dirigent. Hierdoor zijn de wekelijkse repetities noodgedwongen gestopt. Tot dit seizoen lag de malletband in handen van een tijdelijke dirigent, Harold de Vries.

- advertentie -

De muziekwereld heeft het al een tijdje moeilijk; muziek is niet populair onder de jeugd, wat onder andere heeft geleid tot het opheffen van meerdere muziekverenigingen in de regio Oldambt, waaronder MGFO uit Midwolda en de malletband van Nieuw Leven uit Winschoten.

Hoewel de term ‘malletband’ wellicht niet direct bekend klinkt, zijn zij jaarlijks te zien bij diverse optochten in Oldambt, zoals de Avond4Daagse in Winschoten. De muzikale begeleiding van deze verenigingen draagt aanzienlijk bij aan de gezelligheid van zulke evenementen.

Daarnaast hebben ze jaarlijkse meerdere uitvoeringen/ concerten en zijn ze aanwezig bij de 4 mei herdenking in Winschoten. In de toekomst wil de band graag mee doen aan concoursen.

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl (archief)

Dringend een dirigent gezocht
De malletband, een onderdeel van Prins Hendrik, werd opgericht in 1958 in Scheemda. De vereniging zelf viert over enkele jaren haar 100-jarig bestaan, aangezien ze in 1927 is opgericht. Het ontbreken van een dirigent bedreigt nu het voortbestaan van de malletband, wat een grote klap zou betekenen voor de vereniging.

De Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik is daarom al geruime tijd op zoek naar een nieuwe dirigent. Helaas is ook de aanwas van nieuwe dirigenten beperkt.

- advertentie -

Ben of ken jij iemand met een muzikale achtergrond die het leuk vindt om een enthousiaste groep te begeleiden? Dan zoekt de vereniging jou. Je kan je interesse kenbaar maken per mail via: secretaris@prinshendrikscheemda.nl meer informatie staat op www.prinshendrikscheemda.nl.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button