Cultuur

’t Schienvat gaat na 3 jaar weer open op 7 september

- advertentie -

Finsterwolde – Ruim 3 jaar geleden werd het jongerencentrum ’t Schienvat in Finsterwolde gesloten. Onze gemeente kon het onderhoud niet langer financieren. Dit tot groot onbegrip van omwonenden en de inwoners van omliggende dorpen.

- advertentie -

Nu drie jaar later kregen de nieuwe bewoners van het pand. ( ’t Schienvat ) Peter en Denise Hazelhof toch de kriebels, om alleen de voormalige jeugdsoos te gebruiken, voor activiteiten voor jongeren. Peter en Denise hebben zelf een groot gezin met 7 kinderen in verschillende leeftijden. Maar ze merkten dat onder andere door de coronaperiode hun kinderen veel te kort kwamen op het sociale vlak. Tegenwoordig zit jeugd hoofdzakelijk op smartphones of op games. Er wordt weinig georganiseerd.

Hoe zet je iets op?
Maar hoe zet je iets op voor de jeugd? Een jaar geleden kwamen ze op schoolplein in contact met Amber Keiserie, die voorheen ook meerdere activiteiten voor ’t Schienvat heeft georganiseerd. Ook heeft zij het actiecomité ’t Schienvat  opgericht om zo het jongerencentrum te behouden. Helaas zonder succes. Maar toen Amber hoorde van het plan van de nieuwe bewoners, was ze gelijk enthousiast en zijn ze met ze drieën plannen gaan maken.

Nu een half jaar verder, hebben ze de vergunning gekregen, om weer activiteiten te mogen organiseren voor jongeren. Zij hebben besloten de naam te behouden alleen in een nieuw jasje. ’t Schienvat jong & oud. De activiteiten zijn bedoeld voor jongeren tussen 4 en 12 jaar vanaf september 2024 en dit elke woensdag in de voormalige jeugdsoos.

Kinderdisco’s
Amber Keiserie: “De kinderdisco’s willen wij weer opstarten op de vrijdagavonden. En 2 x per maand willen wij op de zaterdagavond een ontmoetingsplaats creëeren voor de wat oudere jongeren tussen 12 en 17 jaar.

Wij zijn als stichting nog op zoek naar sponsoren. Hiervoor mag contact opgenomen worden met Amber Keiserie 06 2032 4636”, aldus Amber. De heropening zal groots gevierd worden op 7 september.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button