Algemeen

Weekendverwachting: weersverbetering in de maak

- advertentie -

Landelijk – Komend weekend staat in het teken van een weersverbetering. Zaterdag is vooral in het zuiden nog een enkele bui mogelijk, maar de droge momenten overheersen. Met geregeld ruimte voor de zon wordt het 18 tot 20 graden. Zondag blijft het overal zo goed als droog en komt de temperatuur met 20 tot 23 graden een stuk hoger uit. Insmeren is zeker aan te raden, want vanaf zondag wordt zonkracht 7 verwacht.

- advertentie -

aterdag kan in het zuiden nog een bui vallen, maar de droge momenten overheersen overal. De meeste zon is weggelegd voor de noordelijke helft, maar ook in het zuiden is zo nu en dan de zon te zien. De temperatuur stijgt naar 18 graden vlak aan zee en op de Waddeneilanden tot een graad of 20 graden in het oosten. Dat is nog iets aan de koele kant voor de tijd van het jaar, maar als het zonnetje schijnt is het alsnog heerlijk weer om buiten iets te ondernemen!

De wind is meest matig van kracht en komt uit westelijke richtingen. Aan het einde van de middag lossen de wolken in het zuiden geleidelijk op. Zaterdagavond verloopt dan ook overal droog en ronduit zonnig.

Oplopende temperaturen, hoge zonkracht
Op de tweede weekenddag wordt er warmere lucht richting ons land aangevoerd. De temperatuur valt dan ook beduidend hoger uit dan de afgelopen tijd met maxima die uiteindelijk uitkomen tussen 20 en 23 graden. In combinatie met weinig wind en veel ruimte voor de zon kan het dan toch wel echt warm aanvoelen. Vooral omdat we deze temperaturen al een tijdje niet gezien hebben!

De zonkracht is zondag zeker iets om mee rekening te houden als jij erop uit trekt! Midden op de dag bereikt de zonkracht UV-Index 7 en in het zuiden zelfs afgerond een UV-Index 8. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 10 minuten verbanden. Insmeren is dus zeker aan te raden.

Zomerse taferelen op komst!
Na het weekend ziet het er nog wat positiever uit voor liefhebbers van droog en warm zomerweer. De wind komt in de nieuwe week uit oostelijke richtingen, waardoor droge en warmere lucht richting ons land wordt aangevoerd. Op uitgebreide schaal wordt het zomers warm en ook de zon schijnt volop. Het is zelfs niet uitgesloten dat het halverwege volgende week in het oosten lokaal tropisch warm wordt met 30 graden. Vanaf donderdag neemt de onzekerheid toe en is de kans groot dat we het zomerse weer achter ons laten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button