Algemeen

Parachutisten Koninklijke Landmacht oefenen bij Oostwold

- advertentie -

Oostwold – De Koninklijke Landmacht is vandaag actief bezig met vrije val parachutespringen boven Oostwold. Deze oefening vindt plaats op drie verschillende tijdstippen: van 9.00 tot 11.00 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur.

- advertentie -

Tijdens deze trainingen leren de militairen van de Landmacht om vanaf een hoogte van 4,5 kilometer uit het vliegtuig te springen. Dit gebeurt in het kader van de basis vrijevalopleiding. Bij elke sprong ervaren de parachutisten een vrije val die tussen de 40 en 60 seconden duurt voordat ze hun parachutes openen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Herman Kerbof (ingezonden)

Inwoners van Oostwold en omgeving worden erop gewezen dat ze mogelijk meer luchtverkeer en het geluid van vliegtuigen kunnen waarnemen tijdens deze tijdstippen.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button