Sport

Erik Nevland neemt het met oud-FC Groningen op tegen WVV-coryfeeën

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 28 juni speelt oud-FC Groningen tegen oud-WVV. In Winschoten nemen onder andere Erik Nevland, Hugo, Roy Beukenkamp en misschien wel Arjen Robben het op tegen een selectie van WVV, samengesteld uit oud eerste elftal spelers van zowel de zaterdag- als de zondagafdeling.

- advertentie -

Of Robben daadwerkelijk ook acte de préséance geeft, dat is nog onduidelijk. Hij laat dat doorgaans een dag van te voren weten, aldus de Winschoter organisatie. Wie sowieso wel meespeelt is Nevland. Het wonderkind van Stavanger komt speciaal voor de gelegenheid over: ‘Ik ga ongeveer een keer per jaar naar Groningen. Wij hebben veel vrienden in Groningen en wij vinden het een geweldige stad.’ De Noor verheugt zich: ‘Ik kijk er erg naar uit, leuk om mijn oude vrienden weer te zien.’

Het idee om dit evenement te organiseren ontstond tijdens het 125-jarige jubileum van WVV, twee jaar geleden. Twee elftallen met voormalige WVV-spelers speelden toen de jubileumwedstrijd. ‘Dat was eigenlijk een grote reünie,’ zegt een van de leden van de sponsorcommissie. ‘Dat verdiende een vervolg.’ Maar het is die vrijdag niet alleen een weerzien met oude bekenden. ‘Elk jaar willen wij als WVV iets doen voor onze sponsors en dit jaar is dat dit evenement geworden.’

De teammanager en verzorger van oud-FC Groningen, respectievelijk Theo Huizinga en Henk Hagenauw, bezochten de locatie al een aantal maanden geleden. ‘Wij willen wel wat tegenstand,’ had Huizinga toen gezegd. Met dat in het achterhoofd hebben Kees Oosterveld en Erik Klaasen een afgewogen selectie samengesteld, die de selectie van trainer Joop Gall het hoofd moeten kunnen bieden.

De selectie van FC Groningen bestaat, naast eerder genoemde sterren, onder andere uit: Martin Drent, Gibril Sankoh, Tieme Klompe en Sander van Gessel. Gerard Wiekens coacht de Winschoters en wellicht trekt de oud-prof van Manchester City en hoofdtrainer van WVV zelf de kicksen ook nog aan.

De aftrap is om 19.30 uur en de entree is gratis.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button