Gemeente

Het water stroomt weer over de Venne

- advertentie -

Winschoten – Na weken van een somber aangezicht, stroomt het water eindelijk weer over de Venne in Winschoten. De afgelopen weken zag de drukke straat in het centrum er troosteloos uit door een defect aan het waterwerk. Tijdens de winterperiode wordt het waterwerk altijd uitgezet om schade door vorst te voorkomen, maar dit jaar duurde het langer dan normaal om het systeem weer operationeel te krijgen.

- advertentie -

Met de lente al in volle gang, was het voor veel inwoners een raadsel waarom het water nog steeds niet terug was op de Venne. Na navraag bij de gemeente bleek het probleem te liggen bij de natuursteenranden van de betonnen bakken. Deze randen vertoonden slijtage, waardoor er kieren waren ontstaan.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Hierdoor ontsnapte het water, wat ervoor zorgde dat het systeem te veel water verloor. Het waterniveau daalde, en de pomp probeerde dit te corrigeren. Door de lekkages was er echter niet voldoende capaciteit om dit te doen, waardoor de pomp in storing raakte,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reparatie
De geplande reparaties aan het begin van het jaar werden uitgesteld vanwege de koude en natte weersomstandigheden. Dit had tot gevolg dat de bakken niet eerder konden worden gerepareerd. Gelukkig zijn de reparaties onlangs uitgevoerd en stroomt het water weer vrolijk over de Venne, tot tevredenheid van zowel de inwoners als bezoekers van Winschoten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button