Economie

Met ‘De Reder’ krijgt Blauwestad een echt hart

- advertentie -

Blauwestad – Het moest een simpele klus zijn om het doek van het bouwbord te onthullen van de start van de bouw en de verkoop van 15 appartementen, het boegbeeld ‘De Reder’ aan de Havenkade in Blauwestad. Maar zo simpel ging het niet. Het doek was gedegen bevestigd aan het bord, wat misschien ook wel een teken moet zijn voor de gedegen bouw van deze luxe appartementen met een oppervlak van 70 tot 113 m2 .

- advertentie -

Een-op-een architecten
Architect van dit nieuw te bouwen complex is Boudewijn Rosman van architectenbureau een-op-een architecten. Ondanks dat hij al heel wat projecten in Blauwestad onder zijn handen heeft gehad en ook ontwikkeld zijn, is dit wel het eerste grote project als complex ineen, dat via zijn architectenbureau eind volgend jaar het daglicht gaat zien. En daar is hij samen met zijn medewerkers ontzettend trots op.

Een hart nodig
Blauwestad heeft een hart nodig. Johan Koopmans, directeur bij de provincie Groningen: “Bouwonderneming Geveke heeft onlangs het Arsenaal opgeleverd en nu kunnen wij al weer verder. En als wij dit project  ‘De Reder’ af hebben zijn wij klaar hier rond de haven. Dan kunnen ook de voorzieningen gefaciliteerd worden, waarmee Blauwestad een echt hart heeft gekregen.”

De Reder
Alle 15 appartementen zijn voorzien van twee slaapkamers, een balkon of dakterras. De begane grond van De Reder is bestemd voor commerciële  voorzieningen. De appartementen zijn gasloos, zeer goed geïsoleerd en bijna energieneutraal. Verwarming vindt plaats door vloerverwarming.

Verbazing
Erich Wünker: “Wij zijn als gemeente ontzettend trots op wat hier plaats vindt. Wij blijven ons verbazen wat hier uit de grond wordt gestampt en wij zijn daarom trots dat wij hier opnieuw de aftrap mogen geven voor alweer een nieuwe ontwikkeling.”

Gert Engelkens: “Als wij kijken naar zo’n 20 jaar geleden naar Blauwestad, maar ook naar de omliggende dorpen, en wat er nu allemaal al is gerealiseerd, dan zijn er grote stappen gemaakt. En daar zijn wij als gemeente heel erg trots op; ook op de samenwerking met iedereen die hierbij betrokken is.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button