Gemeente

“Met de 10 Ommetjes is de gemeente Oldambt mooier geworden”

- advertentie -

Beerta – In de kerk van Beerta heeft donderdagmiddag 27 juni, burgemeester Cora-Yfke Sikkema, de 10 Ommetjes van projectgroep ‘De 5 Oldambtster Dorpen’ symbolisch geopend. Deze Ommetjes zijn onder leiding van de projectgroep en met ondersteuning van Landschapsbeheer Groningen aangelegd.

- advertentie -

Ze lopen via deels bestaande en nieuw aangelegde routes. De informatieborden zijn tot stand gekomen met input van de verschillende dorpsverenigingen.

Uitdaging
Burgemeester Sikkema: “In 2020 stonden we voor de uitdaging: wat gaan we doen met de 33 miljoen euro aardbevingsgeld? Deze vraag hebben we voorgelegd aan de inwoners van onze dorpen en wijken. Het resultaat?

Een ambitieuze en gezamenlijke visie waarin drie pijlers centraal stonden: een nieuw fietspad van Bad Nieuweschans naar Beerta, ommetjes rond de vijf verschillende dorpen, en het vertellen van de geschiedenis van ons gebied, inclusief het verhaal van de verdronken dorpen”.

Inzet van velen
De burgemeester roemde ook de inzet van velen, als betrokken inwoners, die zich met hart en ziel ingezet hebben om dit te realiseren. “Dit project is een prachtig voorbeeld van wat we samen kunnen bereiken als we de krachten bundelen”, zegt Cora-Yfke Sikkema.

De Ommetjes lopen om de 5 betrokken dorpen: Bad Nieuweschans, Drieborg, Beerta, Nieuw Beerta en Hongerige Wolf/Ganzendijk. Ook heeft deze projectgroep zich ingezet voor het realiseren van een nieuw fietspad van Bad Nieuweschans naar Beerta en wordt het verhaal verteld van het gebied (het verhaal van de verdronken dorpen).

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button