Sport

Zilver voor Bato-gymnasten in Ahoy

- advertentie -

Winschoten/ Rotterdam – Afgelopen weekend stond Ahoy Rotterdam in het teken van de Dutch Gymnastics The Finales. De beste gymnasten uit heel het land streden op verschillende disciplines tegen elkaar om het eremetaal. Gymnastiekvereniging BATO uit Winschoten was vertegenwoordigt bij de Ritmische Wedstrijden met vier teams.

- advertentie -

Op zaterdag kwamen als eerste de senioren in actie. Voor Bato waren dit twee teams in een groot deelnemersveld. Voor het jongste team is het hun eerste jaar bij de senioren en dus een hele uitdaging en mooie ervaring om met twee oefeningen mee te doen in Ahoy. Ze behaalden uiteindelijk een 10e en 13e plaats. Het andere senioren team draait al een paar seizoenen samen op de wedstrijden en is goed op elkaar ingespeeld.

Met hun hoepel oefening behaalden ze een keurige 5e plaats en toen werd het spannend. Want ze waren helemaal als laatste aan de beurt met hun bal-oefening. Deze verliep zeer goed en ze werden met een hoge score beloond welke voldoende was voor het zilver en dus 2 e van Nederland.

De pre-junioren moesten daarna aantreden en draaiden eveneens twee oefeningen. De gymnasten waren wel wat zenuwachtig maar lieten twee keurige oefeningen zien. Ze werden uiteindelijk 6 een 9e.

Op zondag mochten ook nog de junioren twee oefeningen draaien. Dit team is nieuw in samenstelling en liet zien veel progressie te maken. Ze draaiden hun beste oefeningen van het seizoen en behaalden uiteindelijk een 7e en 8e plaats.

Een geweldige prestatie en een top afsluiting van een mooi wedstrijdseizoen. Nu kunnen de gymnasten zich gaan opmaken voor het Gymfeest die GV BATO zaterdag 29 juni as houdt in Sporthal de Rietkraag. Dit feestje is van 9.30 tot 12.00 uur en u kunt dan alle Bato-leden zien stralen op de gymnastiekvloer.

- advertentie -

Jouw (sport)nieuws ook op OldambtNu.nl? Mail naar pers-berichten@oldambtnu.nl.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button