Incidenten

Brand bij Grasdrogerij in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er brand uitgebroken bij de Grasdrogerij aan de Langeweg in Oostwold. De brandweer werd om 03.40 uur gealarmeerd. Wegens forse rookontwikkeling in het grote pand werd er direct groot opgeschaald.

- advertentie -

Brandweereenheden van Finsterwolde, Woldendorp, Winschoten, Veendam, Delfzijl en Harkstede kwamen met spoed ter plaatse.

Brand
De brandweerlieden hadden de vuurhaard snel gelokaliseerd. “Er is brand ontstaan in of nabij een van de machines tijdens het bedrijfsproces. Daarbij is ook een deel van de voorraad aangestraald. Het product wordt naar buiten gereden en daar door ons verder afgeblust,” laat de brandweer weten in hun nieuwsbericht.

Om 05.50 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven, wat betekent dat het vuur zich niet verder kan verspreiden. “De brand is echter nog niet uit. Een deel van de voorraad moet nog steeds naar buiten gebracht en afgeblust worden. Bij de brand is niemand gewond geraakt,” voegde de brandweer toe.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button