Cultuur

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke (NPO Radio 1) zondag live vanuit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit hotel restaurant ‘t Ronde Loegh in Winschoten. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar over een geplande proefboring naar zout aan het Zuiderveen. Omwonenden protesteren, want ze vrezen dat de bodem zal dalen en hun woningen zullen verzakken.

- advertentie -

Verbrand rubber, ronkende motoren: honderden mensen doen mee aan illegale carmeetings in Winschoten en omgeving. Maar de gemeente is de overlast en gevaarlijke situaties zat en neemt maatregelen.

Reinder ‘Rynie’ Wolters uit Nieuweschans emigreerde in de 19de eeuw naar de VS en groeide daar uit tot honkballegende, maar raakte in vergetelheid. Journalist Ruurd Edens dook in Wolters’ levenswandel en vond zelfs zijn overwoekerde graf terug.

Gemeente Oldambt is voor regenboogsenioren niet per se de fijnste plek om te wonen. Daarom begon Marjet Bos met het organiseren van roze ontmoetingsdagen. De korte verhalen van schrijfster Hermine de Graaf liggen binnenkort weer in de boekwinkel. Haar teksten zijn onheilspellend, soms gewelddadig en volgens Reindert Brongers moet iedereen die lezen.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema wordt stevig aan de tand gevoeld in ‘De Verhoorwagen’.  Diederik Nomden verzorgt de livemuziek en Fieke Gosselaar brengt een ode aan Winschoten. (Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 30 juni bij te wonen.
Locatie: Hotel restaurant ‘t Ronde Loegh, Marktplein 6, Winschoten.
Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

- advertentie -

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button