Sport

Fotoserie: Oude tijden herleven tijdens WVV – Oud FC Groningen

- advertentie -

Winschoten – Even leek het wel weer 2006, vrijdagavond op het sportpark van WVV. Toeschouwers zagen namelijk spelers als Yuri Cornelisse, Gibril Sankoh en publiekstrekker Erik Nevland weer eens opdraven in een FC Groningen shirt. Zo goed en fit als 18 jaar geleden zijn ze dan misschien niet meer, maar bij vlagen lieten ze in de wedstrijd van Oud FC Groningen tegen een combinatieteam van WVV zien dat ze het voetballen nog niet verleerd zijn.

- advertentie -

Niet alleen Cornelisse, Sankoh en Nevland trokken weer een keer het groen-wit aan, ook onder andere cultheld Martin Drent, Angelo Cijntje en doelman Roy Beukenkamp maakten hun opwachting. Met Yoëll van Nieff staat er zelfs nog een actieve profvoetballer op het veld. De vrije trappenspecialist weet vrijdagavond echter niet tot scoren te komen. Wie wel de show steelt, is Angelo Cijntje. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge, ook al zo’n oude bekende uit het betaalde voetbal, flitst de Veendammer over de vleugels als in zijn beste dagen. De WVV’ers hebben het de hele avond moeilijk met de nog altijd pijlsnelle Cijntje. Met een schitterend doelpunt opent hij de score, in de wedstrijd die twee keer 30 minuten duurt.

De voormalige verdediger blijft desondanks bescheiden. “Of ik de smaakmaker was vanavond? Dat weet ik niet, er waren ook anderen die een goede wedstrijd speelden. Het niveau viel me niet tegen. Met die rushes van mij langs de zijlijn, gebeurt er wel wat. Dat vindt het publiek leuk om te zien, het is ook nog altijd mooi om zo’n potje te voetballen.”

Naast Cijntje maakt ook de Uruguayaan Matias Jones een fitte en scherpe indruk. Met z’n lange passes weet hij zijn ploeggenoten regelmatig vrij te zetten voor de goal van WVV. Onder andere Erik Nevland weet die kansen niet te benutten. Toch kijkt de Noor met een positief gevoel terug op het weerzien met vele oude bekenden. “Het is voor mij en mijn gezin altijd leuk om weer terug in Nederland te zijn en in Groningen, dat heeft voor ons altijd veel betekend. Het was een geweldige avond, altijd leuk om oude medespelers weer te ontmoeten. De kleedkamerhumor is nog altijd hetzelfde.”

Over zijn eigen spel is de voormalig publiekslieveling van FC Groningen wat minder positief. “Ik ben blij dat ik de wedstrijd uit heb gespeeld zonder blessures, maar qua kwaliteit was het niet goed, maar daar ging het natuurlijk ook niet om. In je hoofd lukt het allemaal nog wel, maar je lichaam doet niet meer wat je in je hoofd hebt. Maar het was leuk om terug te zijn”, besluit de altijd vriendelijke spits, om vervolgens met vele WVV’ers op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

Het weerzien met oud-ploeggenoten was vrijdagavond eigenlijk belangrijker dan de wedstrijd zelf, maar toch willen de oud-profs nog wel even laten zien wat ze kunnen. Vroeg in de tweede helft verdubbelt Jones de score en even later maakt Martin Drent met een echte Martin Drent-goal, een frommelgoal van dichtbij, de 0-3. Maar het hoogtepunt van de tweede helft moet dan nog komen. Althans, voor iedereen die WVV een warm hart toedraagt. Als Klaas Hofstee weet te profiteren van een onoplettendheid in de defensie van Groningen, stijgt er een luid gejuich op onder de in rood-zwart gehulde supporters.

- advertentie -

Hofstee zelf kan een brede grijns niet onderdrukken. Hij kan toch maar mooi zeggen dat hij tegen FC Groningen gescoord heeft. Wie minder blij is met de goal van Hofstee is Angelo Cijntje. Ondanks dat de wedstrijd nergens om gaat, baalt Cijntje zichtbaar van de tegengoal. “Ja, daar was ik niet zo blij mee”, geeft hij na afloop toe. “Zo’n tegengoal baal je toch altijd nog van, dat blijft er altijd in zitten.” Doelpunten vallen er daarna niet meer en als het laatste fluitsignaal van Luinge heeft geklonken, kan het handtekeningen jagen beginnen. Jong en oud gaat met de sterren van weleer op de foto en ondanks die ene tegengoal breekt dan bij Angelo Cijntje ook weer de lach door.

- advertentie - 

Onze fotograaf Micha Ploeger maakte de onderstaande fotoserie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button