Algemeen

Twee negenjarige jongens halen bijna 200 euro op voor nieuwe toiletten in de oude brandweerkazerne

- advertentie -

Winschoten – Onlangs is de Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) aan de Grintweg een crowdfundings actie gestart om een nieuwe toiletgroep in de oude brandweer kazerne te realiseren. Deze oude zeer gedateerde toiletten zijn hard aan vervanging toe. Inmiddels staat de teller op € 4005,00 en er is deze laatste week nog zo’n duizend euro nodig om de benodigde € 5.000,00 bij elkaar te krijgen, die nodig zijn voor de bouw van deze toiletten.

- advertentie -

Twee 9-jarige jongens, Tijn van Wezel en Nick Musch, waarschijnlijk helemaal gek van de brandweer auto’s, hadden gehoord van deze actie en zijn spontaan een actie gestart om lege statiegeld flessen en blikken te verzamelen en het bedrag dan te doneren aan de SOB.

Regio Bank
Dit heeft dus vanmiddag, woensdag 3 juli, plaatsgevonden in het kantoor van de Regio Bank Toorn en Boer in de Langestraat. De twee jongens kwamen met een spaarvarken naar de Regio Bank en hebben samen met de medewerkster van de bank het geld geteld. Ze hebben maar liefst € 186,55 bij elkaar gesprokkeld en dit is gestort op de rekening van de SOB.

Met deze storting is de stichting over de magische grens van vierduizend euro gegaan en ze hopen dat ze op 10 juli wanneer deze actie sluit de € 5.000,00 is binnen gehaald.

Begrip
De SOB is een begrip in Winschoten! De voertuigen worden gebruikt bij optochten/ intochten (b.v. Sinterklaas), evenementen en mag iedereen een kijkje komen nemen in de oude kazerne/ museum. Daar zijn de prachtige oldtimers die de stichting in bezit heeft te bewonderen. De enthousiaste vrijwilligers vertellen je er graag alles over.

“De SOB is volledig afhankelijk van onze enthousiaste vrijwilligers voor het onderhouden en beheren van de volledige kazerne. De toiletten moeten hoognodig worden aangepakt. Deze voldoen niet meer aan de tijd van nu. We zouden deze graag willen renoveren zodat iedereen van jong tot oud (brandweerman) weer gebruik kan maken van een goed werkend toilet, zodat de kazerne een nog fijnere plek wordt dan dat het al is”, zegt Dick Zwart van de stichting.

- advertentie -

Om ook nog een donatie te doen, om de vijfduizend euro bij elkaar te krijgen, klik op de volgende link: Hoge nood voor Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (samenvoordebuurt.nl)

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button