Algemeen

30 bewoners Emmaheerdt hebben vol trots een wandel3daagse volbracht

- advertentie -

Winschoten – De Emmaheerdt zorgt met verschillende activiteiten goed voor haar bewoners. Zo is er van maandag 1 juli tot en met woensdag 3 juni een wandel3daagse georganiseerd. Zo’n 30 bewoners hebben aan dit evenement meegedaan, dit met hulp van personeel, familie en vrijwilligers.

- advertentie -

Elke dag is er een route gelopen van 2 kilometer. Op de maandag een route gelopen onder andere door de Langestraat. Fysiotherapeut Mike zorgde voor de spieren, dat ze lekker warm waren gedraaid. Ook kregen de bewoners onderweg drinken en een lekkere koek en toen ze in de Langestraat bij Mecca voorbijkwamen, kregen ze daar ook nog een ijsje.

Rosarium
Dinsdag liep de route richting het Rosarium en ook daar kregen ze een lekkere versnapering. De deelnemers genoten van de rozen, waarvan de meesten in volle bloei stonden. Op de terugweg kregen ze bij een slagerij nog een stukje kaas en een stukje worst, wat de inwendige mensen uiteraard goed deed.

Woensdag zijn ze in verband met de regen iets later van start gegaan. Wachtend tot het droog werd is de groep gelopen via de Venne, door ’t Rond en toen maar weer terug naar de Emmaheerdt.

Medaille
Eenmaal weer thuis zijn de ‘wandelaars’ opgewacht door medebewoners en personeel, waarna ze allemaal een mooie medaille en een gladiool kregen. Slagerij Oldambt, gevestigd aan De Venne 7, verzorgde voor de deelnemers nog een broodje braadworst of een hamburger.

Iedereen heeft de wandeltocht volbracht, lachende gezichten en iedereen zichtbaar trots op hun prestatie. Als afsluiter werd nog het Gronings Volkslied gezongen. De organiserende personeelsleden lieten weten dat ze super leuke dagen hebben gehad en dat dit evenement volgend jaar opnieuw op de kalender zal staan. Op z’n kleine muzikale wagentje zorgde Rudolf Elling voor de muzikale noot.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button