Sport

100 jaar Oost Groninger Tennis Bond (OGTB)

- advertentie -

Oost Groningen – In het begin van de vorige eeuw kwam de tennissport overwaaien vanuit Engeland. Al snel werden er in de Provincie Groningen verenigingen opgericht. Om ook eens tegen mensen van een andere vereniging te kunnen spelen, bundelden de verenigingen zich in een streekgebonden organisatie, de zogenaamde kringen. Zo had je Kring Westerkwartier, Kring Noord en Kring Oost

- advertentie -

De laatste twee zijn nog actief en houden zich voor bezig met de jeugd en recreatieve tennistoernooien. Negen verenigingen uit het gebied Harkstede, Woldendorp, Bad Nieuweschans, Onstwedde zijn aangesloten bij de OGTB (Oost Groninger Tennis Bond)

Het waren deze Ommelander Bonden, die onderling de zogenaamde Drie Bonden Wedstrijden organiseerden.

Tennissers kwamen in de beginjaren per fiets uit het gehele regio naar één park om zich daar in het tennisspel te bekwamen en zich te vermaken. De grootste bloeitijd was in in de periode 1930 tot 1970. Wedstrijden en toernooien werden gebruikelijk besloten met een uitgebreide diners en tot diep in de nacht doorgaande danspartijen.

De OGTB 35+ midweeks zomeravondcompetitie bestaat dit jaar 40 jaar! Gemiddeld hebben daar de afgelopen jaren 40 teams van twee vrouwen en twee mannen aan meegedaan.

Feest
40 jaar is een reden  om alle huidige deelnemers en oud deelnemers uit te nodigen voor een gezellige middag en onder het genot van een hapje en drankje, herinneringen op kunnen halen en waar de liefhebbers nog een balletje kunnen slaan.

- advertentie -

Tennispark T.V.Siddeburen
Zaterdagmiddag 17 augustus, aanvang13.00 uur
Opgave voor 15 juli per mail: OGTB100jaar@hotmail.com
Vragen: 06 38 27 01 95

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button