Incidenten

Kans op file op de A7 wegens controles bij de grens

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De ANWB voorspelt vrijdag ‘aanzienlijk lange files’ door vakantieverkeer en voetbalfans die onderweg zijn naar Berlijn. Het Nederlands elftal speelt daar zaterdagavond de kwartfinale van het EK voetbal tegen Turkije. Vakantieverkeer richting Duitsland zal waarschijnlijk ook vast komen te staan, aldus de ANWB.

- advertentie -

De KNVB verwacht dat ongeveer 40.000 Oranjesupporters naar Berlijn zullen afreizen voor de kwartfinale, die zaterdagavond om 21.00 uur begint. Vanwege het EK voetbal worden er in Duitsland identiteitscontroles uitgevoerd. Normaliter zijn de grenzen open, maar ‘om het grote internationale evenement zo goed mogelijk te beschermen’ zijn de controles nu tijdelijk heringevoerd.

De ANWB verwacht de meeste files in het zuiden van het land, waar de zomervakantie begint.

Lees ook: Grote grenscontrole door Duitse politie op de A7 bij Bad Nieuweschans in aanloop naar EK wedstrijd

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button