Op stap

De Ennemahaan, Eierknuts en Watappatja hebben hun stek gevonden in het Rosarium

- advertentie -

Winschoten- Het Rosarium is weer een kunstwerk rijker. Vanmiddag tijdens de Groenmarkt is een kunstwerk van wijlen Maya Wildevuur door haar oudste zoon Guido van der Velde samen met wethouder Jurrie Nieboer onthuld. Het kunstwerk heet ‘Ennemahaan, Eierknuts en Watappatja’ en het stond bij de Ennemaborg.

- advertentie -

De studenten van Academie Minerva, Eline Broekema en Meerle Burg, hebben het kunstwerk beschilderd. Ook is er een roos vernoemd naar deze Oldambtster kunstenares, die in de Ennemaborg te Midwolda woonde en ook daar haar atelier had.  De leverancier van de roos is boomkwekerij Hanekamp uit Scheerwolde.

Veel bezoekers
Deze Groenmarkt viel ook dit jaar weer goed in de smaak bij de vele bezoekers. Tal van standhouders stonden er met hun kraam om iets over hun bloemen en planten te vertellen, maar ook veel bezoekers gingen er met een bloem of plant naar huis. Ook een kraam van de gemeente stond er met informatie over Dutch Worms en hoe mensen hier aan mee kunnen werken.

Op dit moment worden de emmers met etensresten 2 keer in de week alleen bij sommige flats geleegd, maar woon je niet in een van die flats en dit project je toch aanspreekt kun je een emmer bij Dutch Worms bestellen. De compost die uit deze inzameling ontstaat, wordt onder meer voor de rozen in het Rosarium gebruikt.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button