Algemeen

Atletiekvereniging Aquilo ruimt zwerfvuil op in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagochtend hebben de leden van Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten hun hardloopschoenen aangetrokken voor een bijzondere missie: zwerfvuil opruimen. Om 09.00 uur vertrok een enthousiaste groep hardlopers, die deze keer tijdens hun route het zwerfvuil langs de weg oppakte en meenam.

- advertentie -

Dit initiatief, bekend als “plogging”, combineert sporten met milieubewustzijn. De hardlopers brachten uiteindelijk twee vuilniszakken vol afval mee terug.

Om 11.00 uur vertrok een tweede groep vrijwilligers naar het Stadspark, het Rosarium en langs de Bovenburen. Deze gebieden bleken helaas rijkelijk bezaaid met zwerfafval. De vrijwilligers verzamelden een grote hoeveelheid afval, variërend van plastic flesjes en blikjes tot snoep- en koekpapiertjes en lege drankflessen. Opvallend veel afval bleek afkomstig van een bekende fastfoodketen.

Uiteindelijk vulden de vrijwilligers twee hele containers met afval. Bij terugkomst in het clubhuis wachtte de groep een welverdiende beloning in de vorm van soep en broodjes.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button