Algemeen

Bouw Google Winschoten vordert gestaag

- advertentie -

Winschoten – In december begon Google aan de start aan van de werkzaamheden voor de bouw van een nieuw datacenter in Winschoten. Een project dat een investering van maar liefst 600 miljoen euro met zich meebrengt. Dit initiatief markeert een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van Google’s digitale infrastructuur in Nederland.

- advertentie -

Sinds 2014 heeft Google al 3,8 miljard euro geïnvesteerd in datacenters en bijbehorende digitale infrastructuur in het land. Deze substantiële investeringen zijn onderdeel van Google’s bredere strategie om de technologische ruggengraat van Nederland te versterken en bij te dragen aan de groei van de digitale economie.

Naast de datacenters heeft Google ook miljoenen geïnvesteerd in diverse Nederlandse water-, wind- en energieopslagprojecten. Deze investeringen zijn cruciaal voor Google’s ambitieuze doel om tegen 2030 overal en altijd op CO2-neutrale energie te opereren. Dit streven sluit aan bij de wereldwijde verschuiving naar duurzamere energiebronnen en onderstreept Google’s toewijding aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

De bouw van het nieuwe datacenter in Winschoten verloopt voorspoedig. Dit is duidelijk zichtbaar in de luchtbeelden die zijn vastgelegd door ‘Westerwolde Drone’. De dronefoto’s tonen de snelle voortgang en de omvang van het project, waarbij de contouren van de toekomstige hightech faciliteit al goed zichtbaar zijn.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button