Algemeen

Meerdere overname kandidaten voor Synergon.

- advertentie -

Regio – Vier partijen hebben zich gemeld voor een overname van de Metaalafdeling van Synergon. Dat heeft de directie woensdagochtend bekendgemaakt. Synergon wil niets kwijt over welke partijen dit gaat.

- advertentie -

Geïnteresseerden konden zich tot uiterlijk dinsdag 16 september 23:59 uur melden. Het bestuur van Synergon gaat nu met de vier kandidaten om de tafel. 21 september zullen de gesprekken worden afgerond. De volgende dag (22 september) zal het bestuur van Synergon de gesprekken evalueren en kijken hoe -en of- Synergon verder gaat met de procedure.

Geen ontslagen

Bij Synergon metaal werken ongeveer 100 mensen. Zij kunnen niet worden ontslagen. Als de afdeling metaal van Synergon sluit, dan moeten zij ergens anders worden herplaatst.

Begroting afgekeurd

De financiële problemen van Synergon drukken zwaar op de begrotingen van Pekela, Bellingwedde en Oldambt, de drie gemeenten die samen het werkvoorzieningsschap dragen. Bellingwedde besloot al eerder de begroting voor komend jaar af te keuren, omdat het de lasten niet langer kan dragen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button