AlgemeenKort nieuws

Nieuwbouw in Scheemda stapje dichterbij door lening 10 miljoen

- advertentie -

Scheemda – De Provincie Groningen heeft vanmiddag bekend gemaakt dat zij het voornemen heeft om aan de OZG een achtergestelde lening van 10 miljoen Euro te verstrekken. Met dit besluit komt de realisatie van de nieuwbouw van de OZG weer een stapje dichterbij. De lening is voor de OZG belangrijk in het licht van de gesprekken met de banken voor financiering van de nieuwbouw.

- advertentie -

De Provincie Groningen gaf bij monde van gedeputeerde William Moorlag op 2 juli jl. aan dat zij in het kader van de werkgelegenheid en leefbaarheid veel belang hecht aan een basisziekenhuisvoorziening in de regio Noord- en Oost-Groningen. Met het voornemen de OZG deze lening te verstrekken onderstrepen de Gedeputeerde Staten dit belang.

Lening is onderdeel van plan financiering nieuwbouw Scheemda
Voor de nieuwbouw is in totaal 100 miljoen Euro nodig. De lening door de Provincie versterkt de financiële positie van de OZG en dit is belangrijk voor het verkrijgen van een lening van de banken. De OZG bereidt op dit moment gesprekken voor met een aantal banken voor de financiering van de nieuwbouw.

Verkoop huidige panden
De verkoop van de huidige panden is eveneens een onderdeel van het financieringsplan. De OZG is op dit moment in gesprek een potentiële koper voor de OZG-locatie Lucas. De koper wil het terrein gebruiken om daar een Factory-outlet centrum op te zetten, en heeft dit plan onlangs ook bij de gemeente Oldambt ingediend.

Externe toetsingsprocedures samenwerking OZG-UMCG
Parallel hieraan loopt de procedure bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). OZG en UMCG deden op 17 juli jl. bij de NZa de melding en zodra daarover een besluit bekend is volgt de concentratiemelding bij de ACM.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Tekst: OZG Persbericht

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button