AlgemeenGemeente

politieke partijen positief over GRATIS parkeren Winschoten.

- advertentie -

Winschoten – Het betaald parkeren in de binnenstad van Winschoten lijkt per 1 januari 2015 verleden tijd. Tijdens de technische behandeling van het gratis parkeren spraken alle politieke partijen in Oldambt zich positief uit over het voorstel.

- advertentie -

‘Niet mee wachten’ D66 pleit er zelfs voor dat het gratis parkeren niet pas per 1 januari in gaat, maar al per 18 november. ‘Dan hoeft Sinterklaas niet voor zijn paard te betalen en kan de kerstman zijn slee gewoon in het centrum neerzetten’, aldus Fokke Fennema van de democraten. ‘De meest gunstige tijd voor de winkeliers komt er nu aan, het zou gek zijn om er mee te wachten als we akkoord gaan.’ Volgens wethouder Ricky van de Aker wordt 18 november waarschijnlijk te kortdag. Wel is met de winkeliers gesproken over 1 december. ‘Maar dan komt de rekening wel bij de ondernemers te liggen, want december is een goede maand qua inkomsten en die mist de gemeente dan.

‘Heel, heel, heel erg nodig’

Winkeliersvereniging Handel & Nijverheid steunt het gratis parkeren. De ondernemers staan deels garant voor het bedrag dat de gemeente tot nu toe aan parkeergelden binnenkreeg. Richard Hensen van de winkeliersvereniging: ‘Wij zijn niet alleen voorstander van de voordelen voor ons, maar ook van de verplichtingen. Het gaat Winschoten een enorme boost geven. Onze omzet zal met tien tot vijftien procent stijgen. Het zal ook de leegstand tegen gaan. We hebben dit heel, heel, heel erg nodig.

Langparkeerders

Onder meer de ChristenUnie en de SP noemden de langparkeerders als een punt van zorg. Volgens Hensen zal er alles aan gedaan worden om bijvoorbeeld personeel niet op de plek van de consument te laten parkeren. ‘Zij zullen aan de rand van het centrum blijven parkeren. Maar als ze dat niet doen, dan gaan we ze niet straffen. Wel kunnen we denken aan een beloning als ze aan de rand van het centrum parkeren.’ De gemeenteraad stemt op 10 november over het voorstel.

Bron: RTVNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button