AlgemeenOp stap

Sinterklaasloop viert vijfde verjaardag

- advertentie -

Scheemda – Op zaterdag 15 november, direct na de intocht van Sinterklaas in Nederland, wordt alweer voor de vijfde keer de Virol-Sinterklaasloop in Scheemda georganiseerd. Net als voorgaande jaren zal burgemeester Pieter Smit het startschot lossen. In hardlooptenue, want de sportieve burgemeester loopt zelf graag een rondje mee door zijn woonplaats. Omdat de Sinterklaasloop dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd wordt, krijgt de dag een extra feestelijk tintje met een optreden van het pomponteam Explosion.

- advertentie -

De Sinterklaasloop is er voor jong en oud: naast de wedstrijdloop van 10 kilometer kunnen ook recreatieve lopers hun sportieve hart ophalen aan een afstand van 5 of 10 kilometer. En speciaal voor kinderen is er de jeugdloop. Zij kunnen 500, 1.000 of 2.000 meter lopen. De Sinterklaasloop maakt deel uit van het Schutrups Loopcircuit en trok in 2013 bijna 500 lopers. De stichting Oldambt Gezond organiseert de loop, samen met Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten.

Freerk Potze, commercieel directeur van hoofdsponsor Virol en deelnemer aan de loop, is enthousiast over het evenement: “Men denkt meestal dat hardlopen een individuele sport is. Fysiek loop je voor jezelf, maar je mentale motivatie krijg je vaak in een team. Samen haal je de finish. Daarom maken we deze fantastische run ook samen tot een succes. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Deelnemers kunnen zich op de dag zelf vanaf 13.30 uur inschrijven in de Eextahal in Scheemda. Het startschot zal klinken om 15.00 uur. De jeugdloop start een uur eerder. Meer informatie is te vinden op de website www.oldambtgezond.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button