Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Oldambt organiseert zorg en ondersteuning

- advertentie -

Winschoten – Maandag 17 november heeft de gemeenteraad van Oldambt met zeer grote meerderheid ingestemd met de beleidsplannen Participatiewet en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In oktober is het beleidsplan van Jeugd al aangenomen. Daarmee is de richting die Oldambt van de drie decentralisaties bepaald.

- advertentie -

Daarnaast is de gemeente bezig om de bijhorende zorg en ondersteuning te organiseren. Naast de voorzieningen die gemeente al aanbood, is er provinciaal zorg ingekocht voor Jeugd en Wmo. Samen met diverse professionele instellingen, zoals Het Oude Ambt, Accare en Bureau Jeugdzorg bereidt de gemeente zich voor op de nieuwe taken.

Jeugdzorg
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) krijgt een belangrijke rol in opvoed- en opgroeiondersteuning in Oldambt. Voor gratis en vrij toegankelijke zorg kunnen inwoners uit Oldambt naast een huisarts ook bij hen terecht. Om op professionele wijze te helpen en door te kunnen verwijzen naar gespecialiseerde jeugdhulp, is het team van het CJG uitgebreid met een jeugdarts en -verpleegkundige.

Zorg dichtbij
Anderen helpen wordt belangrijker dan ooit. Oldambt kijkt samen met haar inwoners wat zelf nog lukt, waar vrijwilligers als buren, kinderen of vrienden bij kunnen springen en wat de gemeente moet verzorgen. Oldambt gaat die mantelzorgers ondersteunen om hun taken goed te kunnen vervullen.

Gemeente persbericht 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button